Skip to main content
Start » News » Systemteknikern bytte SVT i Stockholm mot Östersund 
Sponsrad

Energibranschen är en nyckelaktör i samhällets gröna omställning och Jämtkraft behöver IT-kompetens för att klara omställningen och bidra till Sveriges klimatmål. För ingenjören Antonie Cordier gjorde möjligheten att vara med och göra verklig skillnad för kommande generationer, och närheten till den jämtländska naturen, att hon tog steget och flyttade från Stockholm. I Östersund väntade ett bättre liv och jobbet som drifttekniker inom IT på energibolaget Jämtkraft. 

Jag är högskoleingenjör inom medieteknik och arbetade i många år som systemtekniker på SVT i Stockholm. Jag har mina rötter i Östersund och hade länge funderat på att återvända.

Antonie Cordier
IT-drifttekniker, Jämtkraft

Vi flyttade hit i augusti 2023. Månaden därpå dök jobbet som IT-drifttekniker på Jämtkraft upp. Jag fick precis vad jag önskade mig, att få bo nära fjällen och nya jobbutmaningar, säger Antonie Cordier. 

Hon trivs bra i Östersund och ångrar definitivt inte flytten. Att byta lång pendlingstid mot ett par minuters resväg till jobbet och att ha den fantastiska fjällnaturen runt knuten passar Antonie riktigt bra. Hon gillar att vandra, fiska och åka skidor. 

–Jämkraft är ett litet bolag med stora resurser som äger både elnät, fjärrvärme och förnybar elproduktion. Det är spännande att vara en del av ett ambitiöst företag med siktet inställt på att skapa framtidens hållbara energisystem i en orolig tid, säger hon. 

Ett stabilt och inkluderande företag som erbjuder utmaningar 

Den gröna omställningen kräver mycket digitalisering. Jämtkraft har ett stort behov av olika IT-kompetens framöver. 

–Jämtkraft präglas av en inkluderande företagskultur, det är en stabil arbetsgivare som samtidigt erbjuder många utmaningar. Det är lätt att lära känna folk här, bland annat via Jämtkrafts egen idrottsförening, som erbjuder en rad olika aktiviteter, säger Antonie Cordier. 

Inom kort flyttar Antonie och hennes kollegor till Jämtkrafts nybyggda kontor i Östersund, som har skräddarsytts utifrån företagets verksamhet och skärpta säkerhetsbehov. 

–Jag kände mig verkligen välkommen när jag började jobba på Jämtkraft. Jag fick en fadder som har introducerat mig till företaget och lär mig mycket nytt varje dag. Jag kan definitivt rekommendera andra som funderar på att flytta från storstaden till Östersund att våga ta steget, avslutar hon. 

Next article