Skip to main content
Start » News » Molntjänst med transparent affärsmodell gör företag mer konkurrenskraftiga
Sponsrad

Molntjänster bidrar till snabbare implementering av nya IT-tjänster. Det frigör också tid för företag att fokusera på sin kärnverksamhet och bli mer konkurrenskraftiga.

Det finns många fördelar med att välja en molnbaserad IT-lösning. Bland annat slipper man stora initialkostnader för mjuk- och hårdvara samt för implementering. Det ger även företag möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet utan att behöva lägga interna resurser på att utveckla, underhålla och uppdatera en plattform.

Eyevinn Technology är ledande experter inom molnbaserade lösningar för video-streaming. De har tagit fram tjänsten ”Eyevinn Open Source Cloud” för att göra det enkelt för företag inom media att erbjuda sina kunder attraktiva tjänster. ”Eyevinn Open Source Cloud” är en AI-driven plattform baserad på öppen källkod.

–  För många företag är tröskeln att komma igång hög för att överhuvudtaget kunna börja utvärdera vilken öppen källkod de ska använda. Genom att använda vår tjänst kan kunden komma igång direkt, säger Jonas Birmé, VP R&D Eyevinn Technology.

Transparent affärsmodell

Att minska tröskeln hjälper också skaparna av öppen källkod. Det är inte alla kreatörer som vill eller har möjlighet att investera i den utrustning och kompetens som krävs för att kunna tillhandahålla sin mjukvara. Med ”Eyevinn Open Source Cloud” blir det enklare för kreatören att komma igång. Eyevinn Technology erbjuder också en unik affärsmodell där delar av intäkterna delas med kreatören, vilket ger ett finansiellt incitament och utrymme för att utveckla och förbättra mjukvaran över tid.

– Tack vare att man med hjälp av AI också kan automatisera arbetsuppgifter som är repetitiva och tråkiga får skaparen av koden även mer tid för kreativitet. Det bidrar till open source-gemenskapen och utvecklingen inom mjukvaru- och molnindustrin. I slutändan får vi ett bättre och större utbud av tjänster vilket gynnar både användarna och branschen, avslutar Jonas Birmé.

Next article