Skip to main content
Start » Lönsamt Företagande » Rätt omnikanalstrategi ger fler lojala kunder
Sponsrad

Konkurrensen för e-handel och fysiska butiker blir allt hårdare. Samtidigt vill fler kunder köpa via den kanal som passar dem bäst för stunden. För att bemöta kundens nya köpbeteenden behöver butiker skapa en fungerande omnikanal. 

Lennart Söderberg
CEO & grundare, Perfect IT
Foto: Mattias Titus Paar

Många företag känner igen sig i att samverkan mellan e-handel och fysisk butik kan vara en utmaning. Men för den som lyckas skapa en fungerande omnikanal väntar både mer lojala kunder och ökad lönsamhet. 

– Genom att samla all information och data i en och samma webbplattform får företag full kontroll över inköp, lager och försäljning, säger Lennart Söderberg, CEO och grundare av Perfect IT. Det gör det även möjligt att skapa skräddarsydda kampanjer och kundunika erbjudanden.  

Komplett omnikanal 

För att möta behovet av mer
effektiva och kundnära affärsprocesser har Perfect IT tagit fram det retailanpassade affärssystemet BeX. BeX är marknadens mest kompletta och flexibla molnbaserade omnikanalsystem för e-handel och butiker. 

– Det senaste tillskottet i BeX-familjen är vår returportal. Där kan konsumenten själv hantera returer och byten. Tack vare att kunden har tillgång till hela produktsortimenten i returportalen med erbjudanden om extraköp, byten och tillgodo minskar antalet återbetalningar. Istället ökar försäljningen samtidigt som den interna hanteringen blir mer effektiv.  

Fokus på merförsäljning 

Skillnaden gentemot andra retursystem på marknaden är framförallt fokus på merförsäljning och inte bara strävan efter en effektiv returhantering. För att göra det enklare för kunden att handla finns även självbetjäningsmodulen ”Shop on the Go”. Där kan kunden i sin mobil hantera köp både i fysisk och i digital butik.  

– Med ”Shop on the Go”, returportalen och vår bärbara butikskassa får personalen mer tid för att hjälpa kunder med rådgivning både i butik och på kundtjänst. Det är win win för båda parter – kunden blir nöjd samtidigt som företaget får fler lojala kunder och ökad försäljning, avslutar Lennart Söderberg.

Next article