Start » Kvalitetssäkring » Godkända och certifierade byggingenjörer skapar en större trygghet för alla parter
Sponsrad

Med hjälp av både certifieringar och expertgrupper bidrar SBR Byggingenjörerna till en kvalitetssäkring av bygg- och fastighetsbranschen.

På en glödhet bygg- och fastighetsmarknad tas besluten idag blixtsnabbt, och att vända sig till någon som säkerställer att jobben blir utförda med hög kvalitet är avgörande. Anlitar man en ingenjör som är godkänd av SBR så kan man vara trygg med att kvalitetskraven uppfylls.

– Hela idén är att tillgodose marknaden med ingenjörer med hög kompetens. Vi skapar nätverk och säkerställer att marknaden vet vilken lägstanivå man får, konstaterar Björn Edebrand, som är VD på SBR.

Kraven för av SBR godkänd och certifierade ingenjörer är tuffa, något som förstås bidrar till att göra både medlemmarna och branschen tryggare. Utöver ingenjörsutbildning krävs specifik yrkesutbildning med godkänd tentamen samt krav på arbetslivserfarenhet.

– Till exempel  gällande certifiering av entreprenadbesiktning ska man ha utfört arbetsuppgiften under minst 300 timmar under de senaste två åren, och när det gäller andra yrkesroller kan det handla om att man ska ha minst fem års erfarenhet, förklarar Björn Edebrand.

Behöver man lära sig mer inom sin yrkesroll och branschen erbjuder SBR mängder av kurser att delta i.

Expertgrupper

SBR erbjuder även godkända och certifierade kompetens via expertgrupper. Här finns allt från experter på besiktning och kontrollansvariga till spetskompetens när det handlar om byggprojektledning och tekniska specialistområden. Varje expertgrupp har sin egen sökfunktion på sbr.se.

Björn Edebrand vittnar om en stor efterfrågan i byggbranschen.

– Pratar vi till exempel om besiktningsmän så är det allt fler som ställer krav på av SBR godkänd eller certifierad vid upphandlingar. Det börjar bli kutym.

SBR hjälper även sina medlemmar med försäkringslösningar, juridisk service och företagsrabatter, och inte minst att synas. I höst lanserar SBR dessutom en digital portal för förmedling av tjänster. Den vänder sig primärt till medlemmar, men kommer även att kunna användas av externa företag.

Att ansöka om medlemskap är inte svårare än att fylla i ett formulär.

Nästa artikel