Skip to main content
Start » Digital Workplace » Anna Svahn om börsen: Det sa klick
Digital Workplace

Anna Svahn om börsen: Det sa klick

Anna Svahn
Anna Svahn
Anna Svahn. Foto: Feminvest

Bok- och poddaktuella Anna Svahn drivs av nyfikenhet och en stark vilja och har alltid tyckt det är kul att tjäna pengar. Genom att undvika dåliga nybörjartips har hon lyckats bra på börsen.

Ekonomiskt lagd från start

Vid tolv års ålder började hon tjäna pengar genom att städa på sin pappas kontor eftersom hon var för liten för ett riktigt sommarjobb. Att vara aktiv och finna synergieffekter är en medfödd talang. Tanken på att driva projekt har alltid känts naturlig och därför valde Anna Svahn att studera företagsekonomi. Idag arbetar hon med Feminvest. Men att leva på en skral studentbudget kändes inte tilltalande.

– Under studietiden arbetade jag heltid och hade full lön. Som student hade jag inte tid att göra av med pengarna och tyckte det kändes tråkigt att bara ha dem på kontot så jag började intressera mig för börsen.

Kunskap är A och O

Genom att läsa på ordentligt och undvika lama nybörjartips har Anna Svahn sett till att göra smarta och långsiktiga investeringar.

– Det är viktigt att ha ordentlig kunskap om bolagen man investerar i. Utgå alltid från att du inte förstår bolaget och se till att lära dig så mycket som möjligt genom att läsa årsredovisningar och lär dig göra prognoser innan köp.

Sprid dina risker

I sin och Linnéa Schmidts nyutgivna bok Investeringsguiden delar hon med sig av sina bästa tips för smarta och hållbara investeringar inom olika tillgångsslag. Själv har hon ett intresse för råvaror och förespråkar en portfölj med riskerna spridna i olika tillgångsslag.

– Genom att fler kvinnor intresserar sig för aktier och börsen och också investerar ökar kvinnors inflytande i näringslivet.

Next article