Start » Molntjänster » Konsten att ta ansvar hela vägen i kundens molnresa
Vägen till molnet

Konsten att ta ansvar hela vägen i kundens molnresa

I samarbete med: Asurgent
Foto: Unsplash
I samarbete med: Asurgent
Foto: Unsplash

En vision att hjälpa sina kunder loss från markens digitala lapptäcke för att dra nytta av molnets alla fördelar som skapar innovationskraft med ökad säkerhet. Det är med vårt koncept CloudSourcing som vi flyttar kunders IT-struktur från mark till moln, från strategi och genomförande till drift och vidareutveckling, enligt Stephan Andersson som är vd på Asurgent.

–Vi är en managed service provider som arbetar uteslutande med det publika molnet. Det grundar sig i att hjälpa kunder att förstå vad molnet är och hur det kan tillföra innovation och värde till deras verksamhet. Det innebär även att säkerställa kundens IT-system genom övervakning 24/7 och vidareutveckling. Vi som har grundat bolaget har en bakgrund inom markbunden IT, så vi har förståelse för kundens nuläge och förutsättningar för de som ännu inte inlett till sin flytt till molnet, säger Stephan Andersson.

stephan andersson asurgent

Stephan Andersson

Vd, Asurgent

Foto: Asurgent

Asurgent som av Microsoft har utsetts till Årets Azure Partner både 2019 och 2020 har redan hjälpt många företag på deras molnresa.

– Till de företag som ännu inte påbörjat sin molnresa vill jag säga att molnet är mer än redo och att det finns gott om referenser på företag inom alla branscher som tidigare tagit steget och flyttat hela sin IT-infrastruktur till molnet. Många upplever förstås en viss osäkerhet inför att ta det här steget, men den molnbaserade infrastrukturen är idag säkrare och betydligt mer dynamisk än företags infrastruktur, säger Stephan Andersson.

Många fördelar med Lift & Shift

Asurgent rekommenderar en flytt in i molnet via strategin som kallas Lift & Shift, vilket även Microsoft förespråkar. Lift & Shift handlar om att göra en molnbaserad kopia av kundens markbaserade IT-infrastruktur och därefter migrera all data dit.

– Många andra aktörer talar om att transformera stegvis till molnet, men det är en mer tidskrävande och kostsam process än lift & shift.

Jag är övertygad om att lift & shift kommer att öka framöver, i takt med att allt fler företag upptäcker fördelarna med det här arbetssättet, säger Stephan Andersson.

Läs mer här.

Nästa artikel