Skip to main content
Start » Finans » Molnbaserade finansiella tjänster kan sänka kostnaderna med 60% inom 8 veckor
Sponsrad

Finansbranschen är i ett spännande läge med teknologisk innovation som utmanar de traditionella bankerna. För att hålla jämna steg behöver företag nyttja fördelarna i den molnbaserade teknologin som erbjuder nya möjligheter till en kostnadseffektiv IT-drift.

Molnbaserade plattformar bryter barriärer

Tobias Hertzman har jobbat länge inom branschen och är idag verksam på Aura Cloud, ett företag som jobbar med molnbaserade finansiella tjänster för bland annat fintechs, banker och kreditmarknadsbolag.

Tobias Hertzman, Aura Cloud

Tobias Hertzman

Nordic Sales Director, Aura Cloud.

Foto: Privat

– Tidigare tvingades banker och finansbolag ofta till tunga och långsiktiga IT-investeringar som de behövde leva med i många år. En molnbaserad plattform bryter den barriären. Företag kan istället handplocka exakt den funktionalitet de önskar och snabbt, utan inlåsningseffekter. Dessutom slipper de betala mer än den funktionalitet de behöver.

En flexibel IT-plattform – från start till mål inom åtta veckor

Tobias menar att en stor fördel för banker och finansbolag är att ligga ett steg före på en snabbrörlig marknad. Det viktiga är att välja en molnbaserad lösning som är snabb, flexibel och baserad på mikrotjänster.  

Banker har en väldigt god förståelse om vilket behov marknaden har. En flexibel plattform som supporterar behoven i bakgrunden är en möjliggörare helt enkelt. Det gäller att förse finansbolag med en lättmanövrerad IT-plattform.

– Vi på Aura är i en spännande fas. Den plattform som vi började utveckla 2011 har 1,2 miljoner arbetstimmar bakom sig, där vi för någon månad sedan påbörjade aktiv försäljning av vår plattform och är nu i dialog med företag i 29 olika länder. Vi har lagt stort fokus på flexibilitet, där finansbolag kan anpassa sin låneprodukt, konto, betaltjänst, inkassorutin etc. Vi har lyckats lansera flera av våra kunder från start till mål under åtta veckor, vilket är av stor betydelse för deras affär.

Frigör resurser och sänk kärnbanksrelaterade kostnader med 60%

Tobias fortsätter med att många banker och finansbolag lägger stor vikt på kostnadsbilden och omställningen när de överväger molnbaserade finansiella tjänster.

– Banker försöker idag vara mjukvaruföretag med banklicens. Problemet är att det endast skapar en kostsam legacy som blir allt svårare att ta sig ur. Företag behöver inte ersätta hela sitt system på en och samma gång. Vi på Aura har utvecklat vår plattform med syftet att det kan samexistera, ersätta eller leva helt isolerat från våra kunders befintliga miljöer.

– Att vi kan sköta deras IT-plattform låter dem istället fokusera på sina egna kunder. Det är av stor vikt att hjälpa finansiella institutioner att frigöra resurser. Kollar du på etablerade aktörer så har de en kärnbanksrelaterad kostnad på 12%. Vi erbjuder en kostnad på högst 5% för vår plattform, vilket sänker kostnader 60% i genomsnitt.

Stärk din konkurrenskraft och kundlojalitet

– Tiden då finansbolag och banker tvingades göra omfattande IT-investeringar med lång ROI är definitivt förbi. En framtidssäkrad plattform kan bidra till ökad kundlojalitet samt många självservicetjänster som gör att kunden snabbt och enkelt kan hantera sina ärenden digitalt.

Företagsinformation

Aura Cloud är ett agilt företag som erbjuder molnbaserade finansiella tjänster för fintechs, paytechs, neobanker, nischbanker, kreditmarknadsbolag och banker som skapar skalbarhet och sänker sina kunders IT-kostnader. Tillsamman i partnerskap med plattformar som AWS och Microsoft Azure erbjuds de högsta säkerhetsstandarderna som finns på marknaden.

Next article