Skip to main content
Start » Arbetsplats » Det är upplagt för fiasko
Sponsrad

För Easy Telefoni har det varit full aktivitet den senaste tiden, deras plattform Easy Teams har sett en närmast explosionsartad utveckling av antalet videomöten, användare, chattar och samtal. Easy Teams är ett verktyg som möjliggör en hybrid arbetsplats, men utan ”allt det där andra” riskerar företag att misslyckas. 

Distansarbete är förvisso inget nytt, tidigare ett undantag, nu en norm. Trots studier som påvisar högre produktivitet, välmående och starka samarbeten är det upplagt för fiasko, säger Filip Flink Product Marketing Manager på Easy Telefoni.

En balanserad arbetsplats 

Framtiden handlar mycket om zen, att hitta en balans i vardagen och sinnesro, samtidigt som man fortsätter prestera i en hybrid arbetsplats. Digitala strukturer och strategier är framgångsreceptet.

– Vi vill inte bara leverera en tjänst, vi vill ge våra användare en upplevelse och förutsättningar att lyckas långsiktigt precis som vårt mantra berättar: En app. En upplevelse, säger Filip.

Utöver det vill Easy hjälpa sina kunder att skapa en hållbar arbetsplats med smarta tips och trix.

– Vi har själva testat en rad olika arbetssätt och har skapat det vi anser främja effektiv kommunikation, hållbara möten och deep work. För den oinvigde: Med deep work pratar de om förmågan att fokusera utan distraktion på en kognitivt krävande uppgift. 

Digitala strukturer och asynkron kommunikation 

Nycklarna till en välmående organisation ligger delvis i tekniken. Enkel administration av företagsväxeln, bekymmersfria videomöten, undersökningar och chatt är en del av funktionerna i Easy Teams. 

Du kan ha all teknik i världen och ändå misslyckas, vet du inte hur den används på bästa sätt är det upplagt för fiasko.

Filip Flink

– Chatt, använt på fel sätt, och för många videomöten back to back bidrar enbart till stress hos medarbetarna säger Filip. Det Easy gärna delar med sig av är guider till digitala arbetsplatser, en mängd blogginlägg och deras senaste e-bok ”Allt du behöver veta om internkommunikation”.

Så lyckas du

När världen öppnar upp har vi alla förutsättningar att lyckas. Oavsett om du jobbar på distans eller på kontoret är det viktigt förstå hur en hybrid arbetsplats fungerar. Bara för att du befinner dig på kontoret är det viktigt att inte ändra arbetssätt. 

– Mitt bästa tips är att agera som på distans även på kontoret, respektera hänvisningar och håll informationen samlad i chattar och kanaler för att undvika informationssilos för de som inte närvarar fysiskt, avslutar Filip. 

Next article