Start » Kvalitetssäkring » Optimera lednings-systemets effekt med vägledande Onboarding
Sponsrad

Ett väl implementerat ledningssystem gör oss effektivare, hjälper oss uppnå våra mål och guidar alla medarbetare att göra rätt. En genomtänkt och strukturerad onboardingprocess krävs för att förankra, skapa internt engagemang och i slutänden få ut mesta möjliga av ledningssystemet.

När ett företag står inför att implementera en ny digital plattform för sitt ledningssystem ska många bitar falla på plats. Det handlar om förankring, fokus och resurser. AM System utvecklar en plattform för ledningssystem och har tagit fram en vägledande onboarding som utformats med fokus på företag i tillverkande industri.

Josefine Karlsson
Kvalité- & miljökoordinator
Fagerhult belysning
_________________________

– Vi vill ge våra kunder en riktigt bra start och förebygga att de börjar i fel ände. Med vår onboarding får de guidning och hjälp genom alla moment. Vi upprättar delmål tillsammans och involverar hela projektgruppen, vilket gör startsträckan kortare, säger Kristoffer Johanson, kundutvecklare på AM System.

Lotsar kunderna genom hela processen

– Företag som valt onboarding kommer i gång fortare, får till ett bättre samarbete internt och ser effekterna av sin satsning betydligt snabbare. Onboardingen är vår metodik för att kunderna ska börja rätt, se möjligheterna och sporras till ständiga förbättringar, säger kundutvecklaren Victoria Abrahamsson.

När det anrika belysningsföretaget Fagerhult belysning skulle göra ett omtag och samla sitt ledningssystem i en ny plattform föll valet på AM System. Samarbetet inleddes med en vägledande digital onboarding, där moment av förankring, utbildning och hemläxor ingick.

Snabb implementering för Fagerhult belysning

– Det var verkligen en jättebra struktur på Onboardingen, med tydliga steg, deadlines och avstämningar. Det har handlat om allt ifrån hur vi kan tänka med processkartor och navigering, till inställningar för olika användare. På 6 månader kunde vi lära upp representanter, sortera gamla rutiner, skapa nya processkartor och lansera det nya ledningssystemet, vilket känns helt otroligt snabbt. Nu kan alla enkelt klicka sig runt i våra processer och hitta det de behöver, säger Josefine Karlsson, kvalité-och miljökoordinator på Fagerhult belysning.

OM AM SYSTEM

AM System är en digital plattform för ledningssystem. Här visualiserar ni processer och klickbara startsidor, skapar och delar styrande dokumentation samt bygger effektiva ärendeflöden som får jobbet gjort. En intuitiv och användarvänlig tjänst, för dig som vill få alla att bli delaktiga i ert ledningssystem.

Nästa artikel