Skip to main content
Start » Kvalitetssäkring » Certifiera dig och bli bättre utan att krångla till det
Sponsrad

Många företag och organisationer väljer att certifiera sitt ledningssystem, antingen för att de känner att marknaden kräver det eller att de vill skapa struktur i verksamheten. Många känner igen detta, det nystartade företaget växer, man blir fler och sedan får ledningen någon magkänsla att de börjar tappa översikt och struktur. Många använder då en certifiering av sitt ledningssystem som ett sätt att skapa den efterlängtade strukturen.

Vad bakgrunden än må vara ser vi på BMG Trada/ TÜV Rheinland i vår vardag att organisationer blir bättre utav en certifiering.

ISO standarder som 9001, 14001 och 45001 ger dig möjlighet att bl.a. beskriva organisationens processer. Men då gäller det dina processer, och du bestämmer vad de skall leda till. Och vips så kan du mäta, eller bara följa upp vad utfallet blev. På ett enkelt, dock systematiskt sätt har du börjat få insikt i hur organisationen fungerar.

Systematik, spårbarhet, ordning och reda

Likadant är det med arbetsmiljörisker; standarden leder er att på ett mycket systematiskt sätt identifiera dem och utveckla lösningar. Man får systematik, spårbarhet, ordning & reda och med det sover gott på nätterna med vetskapen att inget faller mellan stolarna och att företagets processer fungerar som det skall.

Allt för att du skall kunna påstå: ”Detta projekt kommer att gå bra, eftersom vi kommer att driva det på vårt arbetssätt, som vi har dokumenterat från början. Vi följer vårt arbetssätt, då vet vi att resultatet blir bra. Din certifiering lägger du knappt märke till, eftersom ditt ledningssystem beskriver din verklighet.

Enklare system som passar till din verklighet

Vi på BMG Trada/ TÜV Rheinland har erfarenhet av verklighet, från insidan. Vi vet att en pappersprodukt inte fungerar som ledningssystem. Vi kommer att stoppa dig från krångel. Vårt sätt att revidera leder till att du får ett enklare system som passar din verklighet, och inte blir någon revisors käpphäst. Vi vågar påstå att våra certifierade kunder har fått en komplett och gedigen styrning av sin verksamhet. Certifieringen har gett dem något, genom kontroll och förbättringar utav sina processer, och därmed ökad lönsamhet.

Next article