Skip to main content
Start » Alternativa Investeringar » Kapitalförsäkringen för onoterade och alternativa investeringar
Sponsrad

Förväntar du dig en stor värdeökning på din investering kan det vara strategiskt att äga den via en kapitalförsäkring. Fördelarna är flera, men en stor fördel är att du istället för vinstskatt enbart betalar en årlig schablonskatt.  

Med en kapitalförsäkring för onoterade och alternativa investeringar får du som investerare samma skattemässiga fördelar som du har tillgång till för noterade investeringar och kan även arvsplanera utan testamente, säger Carl-Johan Nyrén, VD på Hubins 

Unik plattform för alternativa investeringar 

Hubins erbjuder en kapitalförsäkring och en digital investeringsplattform, som både möjliggör och förenklar hanteringen av onoterade och alternativa investeringar och är ett vältajmat svar på den senaste tidens ökade intresse. 

–Med Hubins unika lösning kan du samla dina investeringar på en plattform och följa din portföljutveckling samt dina onoterade investeringar via dedikerade produktsidor, säger Carl-Johan Nyrén. 

Behåll kontrollen  

Hubins vill också förnya synen på vad en kapitalförsäkring är, både i form av vilka investeringar som accepteras i kapitalförsäkringslösningen, men också i hur kunderna behåller kontrollen över sina investeringar.  

–Vi och försäkringsbolaget har ett nära samarbete och går längre än andra försäkringslösningar för att våra kunder ska behålla kontrollen över sina investeringar. Detta innefattar att du fortsatt kan rösta och gå på bolagsstämma med vår kapitalförsäkringslösning.  

Unika investeringsmöjligheter 

Med vår unika kapital-försäkringslösning accepteras allt från riskkapitalfonder och direktlån till onoterade aktier, obligationer och kryptovalutor, säger Carl-Johan Nyrén. Hubins har även öppnat upp en investeringssida med målsättningen att tillgängliggöra exklusiva och annars svåråtkomliga investeringar. 

–På kort sikt kommer vi enbart erbjuda ett fåtal unika investeringsalternativ men tanken är att utbudet ska breddas över tid. Har du redan onoterade investeringar som du vill flytta in, eller är du intresserad av att investera i onoterat?


En investering innebär alltid en risk, den kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet.

Next article