Start » Affärsresor » Allt färre affärsresenärer väljer att boka flyg
Sponsrad

Antalet europeiska affärsresenärer som bokade flyg direkt hos flygbolaget föll från 79 procent 2017 till 68 procent 2018.

Allt färre affärsresenärer väljer att boka flyg och boende direkt hos leverantörerna enligt färsk statistik från SAP Concur och GBTA.

– En del av förklaringen ligger i att många affärsresenärer nu istället väljer att använda företagets egen onlinebokning. 62 procent av affärsresenärerna har förtroende för arbetsgivarens bokningssystem vilket visar på stor potential till ytterligare förbättring, säger Magnus Khysing, Nordenchef för SAP Concur.

Ökad kontroll som arbetsgivare

En ökad användning av företagens egna bokningssystem ger fördelar både för medarbetaren som ska resa och för arbetsgivaren.

– Å ena sidan ökar kontrollen över företagets affärsresekostnader och dessutom möjligheten att ta sitt arbetsgivaransvar för medarbetarens säkerhet. Å andra sidan ger det företaget en ökad möjlighet till en mer tillåtande resepolicy och användarvänlig systemlösning, vilket uppskattas hos de som reser mycket i tjänst, säger Magnus Khysing.

Därför vill dom dela sin persondata

Så vad är det resenärerna efterfrågar? Jo, 43 procent av de europeiska resenärerna uppger att personligt anpassade tjänster, godkännandeprocess och personligt anpassad information var bland de viktigaste önskemålen i ett företags bokningssystem.

– Nära 50 % uppgav att de skulle kunna tänka sig att dela kontaktuppgifter, personliga data samt resepreferenser och favoriter i företagets reseportal om det finns ett tydligt syfte. Det finns därför stora möjligheter för bolag med en användarvänlig systemlösning att både erbjuda en bra reseuplevelse och personligt anpassade tjänster för sina medarbetare, samtidigt som kontrollen över företagets resor ökar, avslutar Magnus Khysing.

Nästa artikel