Skip to main content
Start » Digital Workplace » Därför är HR det viktigaste att digitalisera i ditt företag
SUMMIT AND FRIENDS

Därför är HR det viktigaste att digitalisera i ditt företag

Foto: Unsplash.

Sitter du med checklistor, Excel och dokument varje gång ni får en ny anställd? Det är inte ovanligt att en ny kollega behöver en dator, mobil och mjukvara för att sköta sitt arbete och kommunicera med sina kollegor. Nu finns det äntligen ett smart verktyg som gör det enkelt att välkomna nya anställda, hantera existerande anställdas enheter och program samt enkelt hantera när en anställd slutar.

En anställd som har en ny dator och mobil sitter ofta på hårdvara som är värd mellan 5000-15 000 kr, därtill tillkommer dyra designprogram för en grafiker, mejlintegrationer som kostar skjortan eller nödvändiga molntjänster som automatiskt drar pengar från företagskontot varje månad. Vissa kostnader är oundvikliga, men tusentals företag sitter på mjukvaruprenumerationer och hårdvara som de inte behöver — Och det blir dyrt.

Fast i gamla mönster

Varför är det då så svårt att hålla koll? Det enkla svaret är att så fort man har fler leverantörer så börjar kaoset. Det är olika bindningstider, olika hårdvarumodeller, mjukvaruabbonemang och krångliga kontrakt. Alltför länge har man från HR och IT behövt skriva ner vad anställda har för hårdvara och program i excelblad, dokument och program som inte är skapade för att ha koll på sådant.

Ny plattform ska stärka

Just därför har Universal Avenue utvecklat SMART Portal som är en plattform för att stärka HR- och IT-avdelningar i moderna företag. Genom att förenkla introduktioner, ge en överblick av arbetsverktyg och få styr på onödiga utgifter så det finns mer pengar till sådant som är viktigt i HR-arbetet. Betaversion av plattformen SMART Portal har nyligen lanserats för mindre företag och nu bjuds fler in att prova.

“SMART Portal gör hårdvaruköp så enkelt att man har en ny dator eller mobil efter bara några klick, samtidigt som det är säkrare och mer hållbart än någonsin. Mjukvaru- eller tjänsteköp blir lika smidigt och enkelt. Våra tidiga användare har särskilt uppskattat att de inte ens behöver lämna verktyget när de ska installera ny mjukvara på en dator eller byta ägare av en telefon.”

Med SMART Portal behöver HR och IT inte längre köpa in stora lager av hårdvara, istället kan man kan leasa varje enhet man behöver till ett konkurrenskraftigt och tydligt pris. Dessutom kan man enkelt avsluta prenumeration eller byta anställd som är kopplad till hårdvaran genom SMART Portal. Företaget behöver bara betala för det som används och behålls och minskar sina kostnader genom att skicka tillbaka gammal hårdvara där leasingtiden tagit slut eller som annars skulle slängas. SMART Portal är på så sätt ett verktyg som får positivt genomslag för både personal, företagsfinanser och miljön.

Läs mer här

Betaversionen är nu öppen för fler användare, du kan läsa mer om hur verktyget kan hjälpa just ditt HR-arbete att gå från hopplöst till lönsamt på www.smartportal.com

Next article