Skip to main content
Start » News » Trendspanare inom framtidens arbetsgivare
Framtidens arbetsplats

Trendspanare inom framtidens arbetsgivare

I samarbete med: Office Management
Foto: Unsplash
I samarbete med: Office Management
Foto: Unsplash

För ungefär 1,5 år sedan gjorde Office Management en trendspaning kring framtidens arbetsplatser. De fyra trenderna var flexibla samarbeten, stimulerande arbetsmiljö, säkra lösningar i molnet och artificiell intelligens.

Framtiden kom snabbare än anat i och med Corona. Företagen blev plötsligt ställda mot väggen och påminda om att de måste klara en snabb omställning för att hänga med. Inte minst i den digitala utvecklingen.

Peter Uddfors

VD, Office Management

Foto: Office Management

– Trendspaningen visade ju sig vara helt korrekt men närmare i tid än vi trott. Det blev som en snabbspolning in i framtiden på 4-5 år vad gäller digital mognad när distansarbetet blev ett krav, säger vd:n Peter Uddfors.

Ett av Office Managements främsta mål är att hjälpa sina kunder att hantera den nya vardagen. Detta genom att bland annat ge sina kunder marknadens bästa teknik och de rätta förutsättningarna för ett bra och effektivt arbetsliv. Office Management tror att framtiden kommer präglas av digifysiska arbetsplatser.

– Det är en blandning av digitalt och fysiskt där du ska kunna vara flexibel och jobba där du befinner dig. Framtidens arbetsliv handlar både om den digitala och den fysiska arbetsplatsen, som båda är lika viktiga för trivsel och produktivitet. Flexibla samarbeten och ett uppkopplat arbetsliv kräver också smart och säker IT där mycket är molnbaserat, säger Peter Uddfors.

Uddfors menar också att det har skett ett kulturskifte i hur vi ser på distansarbete.

– Kontoret kommer troligen vara primär arbetsplats även i framtiden, men det kommer ställas andra krav på att ytan också är en mötesplats som ger energi. Det är många som saknat de spontana mötena och kaffemaskinen där idéer utbyts så att innovation kan hända mellan de inbokade digitala mötena, säger Peter Uddfors.

Som en fjärde spaning kommer också den artificiella intelligensen att ta sig in mer och mer på arbetsplatsen.

Vi har bara sett starten av detta. Kombinationen av människans kreativitet och inspiration med datorns snabbhet och tillgång till information är oerhört fascinerande, säger Peter Uddfors.

Läs mer här.

Next article