Skip to main content
Start » News » NKT är en snabbväxande nyckelspelare i samhällets gröna omställning
Sponsrad

NKT, som är en global världsledande leverantör av nyckelfärdiga kabellösningar, förbinder en grönare värld med högkvalitativ kraftkabelteknik för hållbar energiöverföring och befinner sig i händelsernas centrum i övergången till grön energi. NKT befinner sig för närvarande i en intensiv tillväxtfas med inkludering, mångfald och karriärmöjligheter i fokus.

NKT designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningslösningar som möjliggör hållbar energiöverföring. Bolaget finns representerade på 37 marknader runtom i världen, har sitt huvudkontor i Danmark och sysselsätter 5000 personer. NKT erbjuder en lång rad olika karriärmöjligheter, även globalt.

Isabella Corso
Manager Applied Engineering, NKT

–Det bästa med att arbeta på NKT är möjligheten att, tillsammans med underbara kollegor, vara en del av övergången till en grönare värld. Samhället och världen vi lever i kräver snabba förändringar. NKT är ett företag som omfamnar förändringar och kontinuerligt utmanar status quo. Jag känner mig stolt över att vara en del av ett företag som aktivt bidrar till den gröna omställningen, säger Isabella Corso, Manager Applied Engineering, som fick sitt första chefsjobb redan efter ett år på NKT.

Mångfald, jämlikhet och inkludering

Under sina hittills tre år på NKT har hon erbjudits många möjligheter, vilket har öppnat upp för personlig och professionell utveckling på daglig basis.

–NKT har en fantastisk kultur som präglas av att investera i människor och deras karriärutveckling. Från att ha möjlighet att lära av fältspecialister till att gå med i program som främjar mångfald, jämlikhet och inkludering, främjar vi en lärandekultur där vi kan lära av varandras misstag och framgångar och där dumma frågor inte existerar. Vi investerar i välstrukturerad onboarding så att våra nya kollegor erbjuds bästa möjliga förutsättningar att lyckas, säger Isabella Corso.

Växande bransch med enorma möjligheter

–Vi verkar i en växande bransch med enorma möjligheterjust nu. Vår ambition är inte enbart att rekrytera de bästa personerna, utan även att göra det på ett hållbart sätt. För oss är det en nyckelfaktor att vi välkomnar människor med olika bakgrund och profil.

Vi är övertygade om att en organisation bestående av mångfald främjar arbetet med jämställdhet och inkludering och får oss att stå bättre rustade för framtiden, säger Ellinor Dahlvid, HR Director Accessories Business Line på NKT.

Ellinor Dahlvid
HR Director Accessorias Business Line, NKT
Next article