Skip to main content
Start » News » Hög tid att satsa på hjärnsmart arbete
Framtidens arbetsplats

Hög tid att satsa på hjärnsmart arbete

Foto: Unsplash

I en föränderlig värld som kräver flexibilitet ska även verktygen och arbetsplatsen kunna öka och minska. Vi ska använda dem på det sätt som är bäst där och då.

Kan vi planera våra arbetssätt och arbetsplatser på ett sätt så att så många som möjligt kan ha nytta av kontoret när man behöver det?

Karin Ståhl

VD och grundare, GoToWork

Foto: GoToWork

– Vi måste hitta metoder som leder till samnyttjande av resurser. Nu tittar vi i kristallkulan hur det kommer att se ut härnäst. Hur länge kan ditt skrivbord stå tomt till du tröttnar på att betala hyra för det eller någon annan är i behov av det, undrar Karin Ståhl, vd och grundare av GoToWork

Idag vet vi att många kan jobba hemifrån

– Vi måste dra lärdom av det senaste halvåret, se vad som är bra och inte bra och utefter det skapa nya sätt att använda arbetsplatser. Har du inte börjat tänka om är det hög tid att göra det nu. Vi ska inte bli tagna på sängen nästa gång en pandemi eller liknande händer. 

Satsa på produktivitet

Människor måste få känna sig produktiva och må bra på sina arbetsplatser. Vi måste utforma arbetsplatserna så de stöttar våra hjärnor och våra arbetssätt. 

– Genom att utgå från människan och ge dem som arbetar de bästa förutsättningarna att må bra och prestera på önskad nivå får vi de resultat vi önskar.

Next article