Start » News » Gulins Fastigheter omvandlar Sisjön från externhandelsområde till attraktiv blandstad
Framtidens arbetsplats

Gulins Fastigheter omvandlar Sisjön från externhandelsområde till attraktiv blandstad

I samarbete med: GulinsFastigheter
Foto: GulinsFastigheter
I samarbete med: GulinsFastigheter
Foto: GulinsFastigheter

Fastighetsbolaget GulinsFastigheter, som äger och förvaltar flera större fastigheter i ett sammanhängande stråk i Göteborgsstadsdelen Sisjön, arbetar utifrån visionen att utveckla Sisjön från en utpräglad externhandelsstadsdel till en attraktiv och diversifierad blandstad med kontor, handel, nöjen, restauranger och service. Här etableras bland annat Skrädderiet, ett kontorshotell med loungekaraktär.

Sisjön ligger i stadsdelen Askim i västra Göteborg och är idag ett populärt och välfungerande externhandelsområde med ett brett utbud av butiker. Området har dessutom klarat sig mycket bra även under Coronapandemin. Hit söker sig många kapitalstarka kunder.  GulinsFastigheter fokuserar på att skapa ett attraktivt blandstadsstråk med fyra sammanhängande fastigheter på totalt 26 000 kvadratmeter mitt i Sisjön.

– Vi behöver komplettera det befintliga utbudet av butiker, restauranger, kultur och gym med upplevelser och nöjen som bidrar till att skapa liv och rörelse i området, även på kvällstid. Vi avslutar nu precis byggnationen av en stor golfsimulatorhall som kommer att ligga i anslutning till SATS. I närheten finns även naprapat samt hud- och fotvårdsspecialister, vilket innebär att vi nu etablerar ett friskvårdskluster i Sisjön, säger Morgan Westlund, vd på GulinsFastigheter.

För att skapa ytterligare dynamik i Sisjön efterlyser han bättre kollektivtrafikförbindelser till området. I dagsläget tar merparten av besökarna bilen till Sisjön, men om exempelvis bussförbindelserna utvecklas kan området tillgängliggöras för fler. En tvärförbindelse mellan Sisjön och Åbro industriområde är på gång, men fler förbindelser behövs.

Etablerar flexibelt och toppmodernt kontorshotell i Sisjön

Under Coronapandemin har efterfrågan på kontorslokaler förändrats. Intresset för kontorslokaler med långa hyrestider har minskat i dessa osäkra tider men allt fler företag är istället intresserade av att hyra in sig på ett modernt kontorshotell med flexibla lösningar och kortare avtalstider. I vår inviger därför GulinsFastigheter kontorshotellet Skrädderiet i Sisjön.

Skrädderiet kommer att bestå av en loungedel på 545 kvadratmeter som siktar på att förmedla känslan av en hotellounge. GulinsFastigheter överväger även att erbjuda medlemmarna någon form av conciergeservice där de enkelt och smidigt kan lämna in paket och kemtvätt, få hjälp med postservice och liknande. Skrädderiet bidrar även till att skapa den dynamik som GulinsFastigheter eftersträvar i Sisjön.

– På Skrädderiet har vi satsat på att skapa loungemiljöer som företagare kan sitta och jobba i genom att lösa ett medlemskap.

Efterfrågan är stor på den här typen av moderna kontorshotell som kan erbjuda ett komplement till hemarbetet eller som en flexibel kontorslösning när behovet av traditionella kontor minskat, säger Morgan Westlund.

Nästa artikel