Skip to main content
Start » News » Fler kvinnor inom industrin leder till ökad trivsel och lönsamhet
Sponsrad

För att industrin ska bli mer jämställd behöver kvinnor få samma förutsättningar som män. Det behövs även fler kvinnliga förebilder och ett öppet och inkluderande arbetsklimat.

En arbetsplats med jämn könsfördelning är ofta både trivsammare och mer lönsam. Fler kvinnor än tidigare söker sig till yrken inom industrin, men det finns fortfarande en stor underrepresentation. För att ändra detta behövs bland annat fler kvinnliga förebilder och att den som är nyanställd kommer till en välkomnande och inkluderande miljö.

Manpower, ett av världens största bemannings- och rekryteringsföretag, är vana att rekrytera kvinnor till historiskt mansdominerade arbetsplatser. Samarbetet mellan Manpower och Plasman är ett exempel på hur man framgångsrikt rekryterar fler kvinnor till industrin.

– Vi har haft ett samarbete med Plasman i över sju år nu och tillsammans arbetar vi aktivt för att få in fler kvinnor på alla positioner i företaget. Genom att uppmärksamma duktiga kvinnliga medarbetare sänder man ut en stark signal om att kvinnliga kompetenser är värdefulla och erkänns, säger Charlotte Johansson, konsultchef på Manpower.

Synliggör kvinnors prestationer

Plasman är bra på att synliggöra kvinnors prestationer. De har exempelvis anställt många kvinnliga konsulter från Manpower.

– Flera av konsulterna som vi har anställt har även gått vidare inom företag och exempelvis blivit gruppledare. För skapa ett bra företagsklimat är det också viktigt med öppen och ärlig kommunikation. Det gör att fler vågar ta för sig, säger Faketa Ramic, gruppledare på Plasman.

Idag har Manpower totalt 66 konsulter som arbetar deltid eller heltid på Plasman, varav 35 procent är kvinnor.

– För att den stereotypa bilden inom svensk industri ska förändras är det viktigt att branschen fortsätter att inspirera och motivera fler kvinnor att välja en karriär inom industrisektorn, avslutar Nancy Nissan, teamledare på Manpower.

OM MANPOWER

  • Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag med över 70 års erfarenhet och närvaro på 50 orter över hela landet. 
  • Manpower.se är en av Sveriges största jobbsajter med mer än 100.000 besökare i månaden. 
  • Företagets kandidatbank innehåller cirka 250.000 CV:n och över 10.000 kandidater väljer att registrera sitt CV där varje månad. 
  • När världen vill ha svar om framtidens arbetsmarknad och framtiden för kandidater och arbetssökande, då finns ManpowerGroup.
Next article