Start » News » Distansarbete kräver en flexibel och trygg molnbaserad IT-infrastruktur
Framtidens arbetsplats

Distansarbete kräver en flexibel och trygg molnbaserad IT-infrastruktur

I samarbete med: Inuit AB
Foto: Unsplash
I samarbete med: Inuit AB
Foto: Unsplash

Det distansbaserade arbetssättet har under våren och hösten utvecklats till arbetslivets nya norm. Omställningen har gått snabbt och när medarbetare inte längre befinner sig på kontoret ställer det helt nya krav på arbetsgivares IT-infrastruktur och strategiska IT-säkerhetsarbete.

Andreas Ridderstedt

Teknisk specialist, Inuit

Foto: Inuit

− Det distansbaserade arbetssättet är definitivt här för att stanna. Distansarbetet har trycktestat många bolags tekniska förutsättningar när de anställda ska fortsätta leverera sin funktion hemifrån vardagsrummet. Bara för att användarna inte längre är i kontorets kontrollerade miljö kan man inte tumma på säkerheten och funktionerna. Det är kanske viktigare än någonsin att se över skalbarheten och flexibiliteten i sin verktygslåda, säger Andreas Ridderstedt, teknisk specialist på Inuit.

Haft ett försprång

Pandemin och det arbetssätt den medfört visar behovet av decentraliserade IT-lösningar, vilket innebär att organisationer som redan innan pandemin investerade i mer hybrida IT-strukturer har haft ett försprång. 

− När allt fler flyttar sin IT till molnet ställs nya säkerhetsmässiga krav. Det är viktigt att företag står redo att hantera situationer där användare måste få service och IT-stöd på distans, sömlöst och snabbt. Det handlar om att snabbt kunna säkra upp och skydda affärskritisk information.

Det ställer krav på att vrida och vända på begreppen kring enhetshanteringanvändarbaserad övervakning och mobil IT-leverans säger Andreas Ridderstedt.

Läs mer här.

Nästa artikel