Skip to main content
Start » News » Arbetsplatser på stan ger rätt förutsättningar för en mobil arbetsdag
Framtidens arbetsplats

Arbetsplatser på stan ger rätt förutsättningar för en mobil arbetsdag

I samarbete med: Dustin
Foto: Mattias Hamrén
I samarbete med: Dustin
Foto: Mattias Hamrén

En tydlig trend är att allt fler efterfrågar en flexibel arbetsvardag. Bland annat de som arbetar hemma i större utsträckning, frilansare och entreprenörer som driver startupbolag värdesätter möjligheten att göra ett nedslag på en plats på stan för att sitta där och jobba i ett par timmar. Även affärsresenärer och folk som söker omväxling från kontoret vill kunna jobba på en plats med tillgång till kaffemaskin, bra skärmar, skrivare, IT-lösningar, loungeutrymmen för möten och liknande.

Dustin, som säljer IT-lösningar, startade redan för ett par år sedan ett drop-in kontor i sin konceptbutik Dustin Business Center på Sveavägen 44 i Stockholm. Öppna kontorsplatser för alla som vill ha en plats att jobba på i ett par timmar, tillgång till IT-tjänster, rådgivning, ta en kaffe, få hjälp med utskrifter och kanske träffa en kollega eller affärspartner. Initiativet blev en succé så när möjligheten att starta upp ett liknande initiativ på Clarion Hotel kändes det självklart.  I september invigdes Dustin Business Suite på Clarion Hotel Sign i centrala Stockholm.

Jenny Jerselius

Marknadschef, Dustin

Foto: Mattias Hamrén

– Många betraktar den här typen av pop-up kontor som ett välkommet komplement till hemmakontoret, i synnerhet när man hunnit tröttna på att sitta hemma och söker sig till andra miljöer för att hämta ny inspiration säger Jenny Jerselius, marknadschef på Dustin.

För ett arbetsliv i rörelse

En medarbetare som exempelvis har ett kundmöte i stan på eftermiddagen kanske väljer att jobba i ett par timmar på ett hotell eller liknande innan de tar lunch och går på sitt möte. De digitala verktyg som finns idag ger bra grundförutsättningar för ett mobilt arbetsliv. I slutänden handlar det, enligt Jenny Jerselius, om att förenkla vardagen, nyttja tiden på bästa sätt och att få tillvaron att gå ihop.

− Jag är övertygad om att möjligheten att slå sig ner och jobba en stund när man är på språng kommer att efterfrågas allt mer. Vi ser en trend att man vill jobba på olika platser och för det krävs det både en arbetsyta och tjänster. Framväxten av det mobila arbetssättet inleddes redan innan Coronapandemin, men det senaste halvåret har utvecklingen accelererat i snabb takt, säger hon.

Jenny Jerselius tror att många arbetsgivare kommer att minska sina kontorsytor framöver för att bättre kunna matcha medarbetarnas krav på en flexibel arbetsvardag. 

− Vi befinner oss i början av en spännande utveckling där vi kommer att få se fler hybridmötesplatser som både fungerar som kontor, café, mötesyta, showroom och mycket mer. Vår samverkan med Clarion Hotel Sign är ett exempel på hur olika aktörer går samman för att skapa den här typen av attraktiva ytor, säger hon.

Läs mer här.

Next article