Skip to main content
Start » News » Klassisk pausgympa ökar prestationsförmågan och stärker välbefinnandet
Framtidens arbetsplats

Klassisk pausgympa ökar prestationsförmågan och stärker välbefinnandet

I samarbete med: Pausit
Foto: Unsplash
I samarbete med: Pausit
Foto: Unsplash

Långvarigt stillasittande leder ofta till ryggvärk, ömhet i axlar och nacke, huvudvärk och allmänt minskat välbefinnande. I en vardag där många av oss är bundna till datorn åtta timmar om dagen krävs därför kreativa lösningar för att få in rörelse i vardagen. Ett sådant exempel är pausgympaprogram som påminner användaren när det är dags för korta rörelsepauser under dagens lopp.

Även personer som tränar på gym eller håller igång med annan fysisk aktivitet behöver röra på sig regelbundet under arbetsdagen. Det räcker ofta med två till tre minuters rörelse ett par gånger om dagen för att få igång cirkulationen, öka vår fokusförmåga och få oss att må bättre. På senare år har vi sett en kraftigt ökad efterfrågan på vår pausgympatjänst. Allt fler har fått upp ögonen för den klassiska pausgympans fördelar, säger Mikael Wahman, ansvarig på Pausit, som sedan drygt tio år tillbaka erbjuder Pausit, ett digitalt verktyg för pausgymnastik.

Erbjud medarbetarna ett användarvänligt verktyg

Hans råd till arbetsgivare som vill öka medarbetarnas prestationsförmåga och välbefinnande såväl kort som långsiktigt är att investera i en aktivitet som de tror på och som blir använd. Med Pausit så kan de erbjuda medarbetarna ett lättanvänt verktyg med möjlighet till individuella anpassningar där de själva kan styra hur ofta, hur länge samt vilka övningar de vill träna. Nyckeln till att Pausit är ett hjälpmedel som verkligen används långsiktigt är just dess enkelhet och möjligheten till individanpassning.

− Även korta rörelsepauser ger stor effekt, i synnerhet när man fått till en viss kontinuitet. Man uppskattar att det är så enkelt och snabbt att använda tjänsten. Då blir det verkligen av, säger Mikael Wahman.

Läs mer här.

Next article