Skip to main content
Start » News » Johanna stabiliserar framtidens elnät som projektledare på Jämtkraft 
Sponsrad

I rollen som projektledare för ett storskaligt batterilagerprojekt på energibolaget Jämtkraft är civilingenjören Johanna Renman med och driver omställningen mot ett hållbart samhälle. Energibranschen är samhällsviktig och kritisk för vår välfärd och för att Sverige ska nå sina klimatmål. Jämtkraft är en nyckelspelare mitt i den gröna energiomställningens centrum. 

Efter civilingenjörsexamen på Chalmers arbetade hon bland annat på ett startupbolag med fokus på batterilagringsteknologi. Efter ett par år bestämde sig Johanna Renman för att flytta till Jämtland, där hon är Jämtkrafts projektledare för byggnationen av ett batterilager i anslutning till ett befintligt vattenkraftverk.  

Johanna Renman från insidan i en av de 
batterianläggningar som Jämtkraft installerat
i anslutning till ett av sina vattenkraftverk.

–När jag är ledig tycker jag om att vistas utomhus. Vandring, cykling och skidåkning är tre av mina främsta intressen. Jag hade tidigare åkt på många skid- och vandringsresor till Jämtland och förälskat mig i dess natur. När jag flyttat till Östersund såg jag annonsen om projektledarjobbet på Jämtkraft och tvekade inte att skicka in min ansökan, bland annat eftersom det innebar en möjlighet att utvecklas som projektledare. Nu har jag jobbat i ett år som projektledare och trivs jättebra, både med jobbet och med att bo i Östersund, säger hon.  

Säkrar framtidens energiförsörjning 

Johanna Renman betraktar Östersund som en lagom stor stad med allt som behövs till vardags inom nära räckhåll. Samtidigt finns den storslagna naturen precis runt knuten.  

–På Jämtkraft hinner jag både göra karriär och ha en aktiv fritid. Det är en innovativ arbetsgivare som är bra att ta hand om sina medarbetare och samtidigt driver många spännande projekt med fokus på framtidens energiförsörjning. Projektledarjobbet är omväxlande, det känns bra att leda ett projekt som ska öka elnätets stabilitet, säger hon. 

–Jämtkraft kan erbjuda många olika typer av ingenjörsroller. Här finns utmaningar och utvecklingsmöjligheter för i princip alla typer av ingenjörer, från IT till elektronik och bygg och anläggning. Möjligheten att vara med och driva framtidens gröna omställning och det faktum att Jämtkraft befinner sig i frontlinjen i utvecklingen av smarta energilösningar och framtidens förnybara energi i en samhällsviktig och ständigt aktuell bransch gör oss till ett högintressant ingenjörsföretag, säger Johanna Renman. 

Utvecklar och satsar på individen 

Jämtkraft arbetar strategiskt med mångfalds- och inkluderingsfrågor. Det är viktigt för Johanna Renman, som betonar vikten av att många perspektiv får vara med och påverka energibranschens historiska omställning. 

–Jag är stolt över att arbeta på ett företag som har en nyckelroll för Jämtland och energibranschens fortsatta utveckling. Här har jag goda möjligheter att påverka och göra min röst hörd. Jämtkraft är dessutom en arbetsgivare som inte tvekar att satsa på individer med vilja och potential att utvecklas. Jag har exempelvis lärt mig otroligt mycket om att leda storskaliga energiprojekt, säger hon avslutningsvis.

Next article