Skip to main content
Start » News » Framtidens kontorsmiljö är mer än en arbetsplats
Framtidens arbetsplats

Framtidens kontorsmiljö är mer än en arbetsplats

vasakronan kanozi
I samarbete med: Kanozi Arkitekter
kanozi arkitekter logo
Foto Cecilia Magnusson/Vasakronan
vasakronan kanozi
I samarbete med: Kanozi Arkitekter
Foto Cecilia Magnusson/Vasakronan

Att framtidens kontorsmiljö skulle lämna den traditionella uppsättningen av fasta kontorsplatser och istället utvecklas till en kreativ samverkansarena där mötet mellan människor står i fokus, var väntat för Kanozi Arkitekter. Under de senaste åren har de arbetat med ett flertal kontorsprojekt som riktat in sig på att uppfylla människors behov, agera hälsofrämjande och fungera som en förlängning av hemmakontoret.

Dagens arbetsplatser behöver vara en attraktiv destination dit medarbetare åker för att interagera med kollegor, kunder och samarbetspartners, säger Pia Cally Wendt, arkitekt SAR/MSA på Kanozi Arkitekter.

Allt fler företag väljer att hyra in sig på co-working-platser i stadskärnor för att öka flexibiliteten till att nätverka, träffa kunder och ha sporadiska möten. 

– Ett viktigt inslag för framtidens arbetsplats är olika typer av mötesrum med fokus på teknisk utrustning för välfungerande videomöten. Det måste även finnas skrivbordsplatser med möjlighet till videomöten som inte stör omgivningen, säger Thea Foss Henriksen, inredningsarkitekt på Kanozi Arkitekter.

Ett unikt inredningsprojekt som Kanozi Arkitekter varit med att ta fram är Vasakronans nya co-working Arena Sergel i centrala Stockholm. Den flexibla kontorsmiljön erbjuder mer än människors tekniska behov. I ett tätt samarbete med ljud- och doftdesigners, liksom ljusdesigners, har Kanozi Arkitekter skapat en stämningsfull arbetsplats med hög attraktionskraft och fokus på människans känselsinnen. 

Hälsofrämjande arbetsplats

En mer hälsosam vardag med mindre stillasittande är också högt efterfrågat, därför jobbar Kanozi Arkitekter även med hälsofrämjande kontorsinredning. Exempel på detta är trappor som lockar till rörelse, inbjudande omklädningsytor och generösa utrymmen som främjar motion till och från jobbet. En hälsosam arbetsplats attraherar fler medarbetare, belyser arbetsgivarens värderingar och erbjuder en ergonomisk arbetsmiljö.

Framtidens kontorsmiljö är helt enkelt mer än bara en arbetsplats, det är en förlängning av medarbetarnas livsstil.

Next article