Skip to main content
Start » News » Flytten till Pajala gav Klara nya karriärutvecklingsmöjligheter och en ökad livskvalitet
Sponsrad

Pajala kommun är den till ytan stora men samtidigt småskaliga kommunen i norrskenet och midnattssolens land i Tornedalen i Norrbotten. För fysioterapeuten Klara Åstrand, som flyttade till Pajala från Växjö för 2,5 år sedan, innebar flytten både ett jobb med närhet till kollegorna och goda påverkansmöjligheter och närhet till en storslagen natur som erbjuder fantastiska upplevelser året runt.

Steget att flytta 160 mil från Växjö till Pajala var stort men kändes självklart för Klara och hennes sambo, som längtade till den norrbottniska naturen och en avslappnad livsstil. Klaras sambo, som har rötterna i Pajala, ville dessutom gärna återvända till sin födelseort.

Klara Åstrand
Projektkoordinator i stöd- och omsorgssektorn, Pajala kommun

–Jag upplever att min livskvalitet har förbättrats sedan jag flyttade till Pajala. Här råder inte samma stress som i större kommuner. För den som bor i Pajalas tätort är avstånden mellan jobbet och hemmet ofta små, vilket underlättar logistiken, gör det lättare att få ihop vardagen och ger mer tid att leva. Jag uppskattar även att Pajala är en kommun där man verkligen ser varandra, människor är generellt sett öppna, välkomnande och lätta att lära känna, säger Klara Åstrand, projektkoordinator i stöd- och omsorgssektorn i Pajala kommun.

Närhet och goda påverkansmöjligheter

Som projektkoordinator leder och samordnar hon utbildnings- och utvecklingssatsningar i vård- och omsorgssektorn

–Jag har Pajala kommuns roligaste jobb. Jag får arbeta med att skapa bra förutsättningar för andra, förbättra kvaliteten och att vara kreativ och delaktig i satsningar och projekt. I min arbetsgrupp synliggörs och värdesätts varje individ. Här råder en utpräglad teamkänsla och i vår organisationskultur är det självklart att stötta och hjälpa varandra. Här får jag dessutom vara med och påverka verksamheten. Jag uppskattar också det nära och personliga i att jobba i en liten kommun. Det är okomplicerat att knacka på dörren och exempelvis presentera en ny idé för sin chef. Det passar mig eftersom jag gärna vill vara med och påverka, säger Klara Åstrand.

Storslagna naturupplevelser runt knuten

På fritiden gillar hon att vara ute i skog och mark, oavsett om det är en krispig vinterdag med norrsken eller en sommardag då midnattssolen gör att solen aldrig går ner.

–I vår kommun finns otroligt många vackra platser som andra människor åker på semester för att upptäcka. Jag har förmånen att dagligen kunna njuta av vår vackra norrbottniska natur, som finns precis runt knuten, säger Klara Åstrand.

Next article